LIVOVSKÁ HUTA: Voda podmyla komunikáciu, obec museli odstaviť od elektriny

23.07.2008 Bardejov

Bardejov/Sabinov 23. júla (TASR) – Tretí stupeň povodňovej aktivity v dôsledku zvýšenej hladiny tokov vyhlásili v 17 obciach Bardejovského okresu.
TASR o tom informoval pracovník Obvodného úradu životného prostredia v Bardejove. Najzložitejšia situácia je v obci Livovská Huta, kde voda podmyla prístupovú komunikáciu a zamedzila tak prístup do obce. Hasiči museli odstraňovať spadnuté stromy, ktoré poškodili elektrické vedenie, preto boli nútení odstaviť prívod elektriny do obce.
Vyliatie rieky Sekčov očakávajú aj v obci Raslavice, okres Bardejov. "Hladina toku je veľmi vysoká a po niekoľkoročných skúsenostiach s prívalovou vodou sme vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity. Vyliatie Sekčova hrozí pri materskej škole, na Lúčnej ulici a pri moste poniže obce. Predpokladám, že hladina rieky bude ešte stúpať preto situáciu monitorujeme, " uviedol pre TASR starosta Raslavíc Anton Lamanec.
Ďalšie informácie o prijímaných opatreniach budú známe po zasadnutí protipovodňovej komisie v Bardejove, ktoré sa uskutoční o 16.00 h.
V Sabinovskom okrese nahlásili III. stupeň povodňovej aktivity zatiaľ iba v obciach Olejnikov a Ľutina. Na miesto vyrazila výjazdová skupina Obvodného úradu životného prostredia v Prešove. Okres Stropkov zatiaľ nezaznamenal mimoriadnu situáciu.
 

Vyberte región